Long Covid-19 herstel &
Lymeherstel

Wat hebben deze 2 met elkaar te maken?

Met mijn speciale Transformational Cupping methode en Detox expertise EN mijn achtergrond als Orthomoleculair (kPNI) Integraal therapeut in Complete Geneeskunde ben ik heel erg waardevol voor jou op het gebied van bijvoorbeeld COVID-19 & LYMEHERSTEL. 


Ik heb mij hierin gespecialiseerd en een speciaal traject hiervoor. Pakken de weefselschade en virusbelasting aan en werken aan jouw immuunsysteem zodat je je energie weer terugkrijgt en je klachten verminderen.


Word jij ook gek van de pijn of vermoeidheid en ben je compleet uitgeput?

Het is tijd voor verandering!


Aarzel niet langer en maak een afspraak voor een gratis kennismaking, we kunnen alvast jouw wensen bespreken, 15 min, klik hier om in te plannen, het is een videogesprekje dus je hoeft niet eens de deur uit.Hieronder vind je meer over de connectie Covid-19 en Lyme.


Covid-19 en de ziekte van Lyme bekijken door een andere bril


Parallele pandemieën
Terwijl we midden in de COVID-19-pandemie zitten, kan men ook bij de ziekte van Lyme spreken van een pandemie-achtige situatie. Beide aandoeningen laten een exponentiële groei zien - zowel op het gebied van prevalentie als incidentie. Allebei laten ze enorme schade achter, met grote impact op zowel het individu, sociaal en op het niveau van de volksgezondheid.

Ook lijken ze op elkaar in hun virulentie:
of eigenlijk de relatieve afwezigheid daarvan ten opzichte van de ernst van het ziekteverloop. Met andere woorden, de virulentie van beide pathogenen kunnen op zichzelf de ernst van de ziekte uitkomsten niet volledig verklaren.

Wanneer het virus virtueel al verdwenen is treedt er ziekte op in plaats van herstel.
Een niet-gering aantal patiënten leidt aan postvirale syndromen. Dit geeft te denken dat er meer aan de hand is dan alleen de aanwezigheid van een pathogeen. Weird, is het niet?!

WEIRD
Het lijkt inderdaad vreemd. Maar het blijkt beter te verklaren wanneer men met een systeem-geneeskundige en evolutionaire bril kijkt naar ziekte en gezondheid. Zoals wordt gedaan in de wetenschap van de manier van werken zoals ik doe. 

En waarachtig, als men naar de kwetsbaarheid van de gastheer gaat kijken lijkt het allemaal beter te verklaren. WEIRD people, een acroniem voor Western Educated Industrialized Rich and Democratic people, blijken vaker slachtoffer. Niet alleen met betrekking tot het voorkomen van chronische aandoeningen maar, zo wordt bewezen, ook in het ernstig verloop van ziekten met infectieuze oorsprong. Of in het kort: we worden en zijn steeds minder gezond. Met alle consequenties van dien. 


Obesitas als voedingsbodem voor COVID-19 en ziekte van Lyme?
Belangrijker dan tot zover aangenomen, zouden nog wel eens obesitasgerelateerde aandoeningen kunnen zijn. Vetweefsel geeft rechtstreeks aanleiding tot (laaggradige) ontsteking. Daarbij fungeert het als verblijfplaats voor het virus: 'the more the merrier'.  
Ook veroorzaakt het een dysfunctie van insuline en leptine – belangrijke werkingsmechanismen om gezondheid te handhaven. Hiermee blijken obesitasgerelateerde aandoeningen – en dus ook onze Westerse leefstijl - te leiden tot ontregeling van het immuunsysteem.

Wellicht zijn ze daarmee geen gevolg van, maar juist een root-cause voor elke (chronische) aandoening.

Blijken van levensbelang in het begrip van COVID-19, chronische ziekten en wellicht ook in de ziekte van Lyme te zijn. 

Deep learning
Deep learning en het bekijken van ziekte door een systemische bril met kennis uit de evolutionaire geneeskunde blijkt wederom van ‘levensbelang’ in de strijd tegen ziekte.

 Zachte interventies met een harde wetenschap als backbone. 

Wetenschap en evidence based medicine is leidend in mijn praktijk daarom hou ik jou, als client, graag zo up-to-date mogelijk. 


Hier een stukje over Long-Covid19:

Sommige mensen houden langdurige klachten nadat ze COVID-19 hebben gehad. Dat wordt ‘Langdurig (of Long) Covid’ genoemd. Er is hulp voor deze mensen. Voor het herstel maar ook om dit te combineren met werk.  

Langdurige klachten na corona

Mensen met langdurige klachten na corona hebben vaak symptomen zoals:

  • vermoeidheid;
  • kortademigheid; 
  • pijn op de borst; 
  • spierpijn
  • hoofdpijn;
  • hartkloppingen;
  • aanhoudende verhoging;
  • vergeetachtigheid; 
  • langdurig verlies van reukvermogen.

Deze klachten houden enkele weken, maar soms meerdere maanden aan.

Maar de ernst ervan kan wel minder worden in de loop van de tijd. Sommige mensen krijgen ook psychische klachten door langdurige coronaklachten.

Voor langdurige klachten na corona wordt soms ook de Engelse term 'Long Covid' gebruikt.

Long betekent hier: 'langdurig'.


Om je lichaam weer te laten functioneren in optimale gezondheid is er een speciaal persoonlijk gemaakt herstelplan nodig.


"Vertrouw op het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam, het heeft echter wel exact het juiste nodig om dat te kunnen doen."Ja! ik wil hiermee aan de slag!

Gratis kennismaking

Wil je weten wie ik ben, wil je weten of we klikken en weten of we wat voor elkaar kunnen betekenen?


Ga dan voor het online gratis 15 min. kennismakingsgesprek.Mijn eerste afspraak

Een 90 minuten durende verdiepend intakegesprek.


Dit is jouw 1e echte afspraak, deze afspraak is voorafgaand aan alles.


Hier gaan we kijken naar jouw huidige situatie, je wensen en de mogelijkheden die er zijn om daar te komen

shutterstock_131746163
shutterstock_1807780213

Aangesloten bij

Ik ben aangesloten bij de Complementair Aanvullende Therapeuten Vergoedbaar (CAT) en de

Maatschappij der bevordering ortomoleculaire geneeskunde (MBOG) en
de Beroeps Vereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).
Ben in het bezit van AGB-, kwaliteits- en prestatiecodes, deze staan op je factuur vermeld.

Mijn consulten vallen onder orthomoleculaire geneeskunde (natuurgeneeskunde/alternatieve geneeswijzen) EN zijn VERGOEDBAAR via de MBOG & CAT vergoedbaar.

Prestatiecodes vind je bij contact op deze pagina.

Ze staan op je factuur vermeld en deze kun je zo indienen bij je zorgverzekering.

Consulten voor Gezond Afvallen kunnen ook onder gewichtsconsulenten vallen (GEEN dietist!) dat betekent dat elk consult mbt Gezond Afvallen meestal wordt vergoed als je bij je zorgverzekeraar aanvullend bent verzekerd.
Voor de BGN beroepsvereniging heb je een jaarbedrag.


Mijn consulten gaan NIET ten koste van het eigen risico


"Ik val als CAT en -vergoedbaar en MBOG therapeut onder de Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternative Therapeuten GAT. Dit is een rijkserkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://www.gatgeschillen.nl/ of klik op het logo van de GAT hieronder."


"Ik werk als CAT- en MBOG therapeut volgens de richtlijnen van de GAT en KAB-beroepscode.
Voor meer informatie zie: https://www.gatgeschillen.nl/beroepscode/"

en deze: Koepel Alternatieve Behandelwijzen (kab-koepel.nl)