Anti-aging:
Stop de tijd, blijf langer jong!

Healthy Aging & Longevity 


Anti-Aging betekent:

Vertraag je verouderingsproces.


Ooit een droom maar dankzij recente onderzoeken wordt steeds duideljker dat wij zelf de snelheid van verouderen kunnen beïnvloeden. Uiteraard niet zomaar, maar het kan! 


Laat mij je hierin op weg helpen.


Wil jij er op zijn best uitzien en je jonger en sterker voelen dan 10 jaar geleden? Wil je er weer uitzien zoals je je voelt of andersom? 


Die vetjes, rimpeltjes en ongemakken hoef je niet te accepteren omdat je ouder wordt! Heel veel kun je voorkomen of verhelpen.


Met een ongezonde lifestyle versnel je de veroudering en met een gezonde lifestyle kun je het proces vertragen. Wist je bijvoorbeeld dat suiker voor rimpels zorgt?


Die ongezonde lifestyle is wel duidelijk; stress, slecht eten, roken, drank, drugs (medicijnen) en vervuiling. Een gezonde lifestyle betekent; gezond eten, mindfullness, goed hydrateren, ontspannen en inspannen (lichaamsbeweging), sociale contacten en genieten.


Dit zijn de conclusies van het onderzoek naar de Blue Zones. (waar mensen heel fit 100 jaar of ouder worden)


Als we uitgegroeid zijn beginnen we te verouderen.


Zo rond het 20-ste levensjaar stopt"groei".

Anti aging is een wetenschap die zich bezighoudt met het afremmen van het verouderingsproces.


Verouderen doen we allemaal maar bij de ene persoon is dit meer zichtbaar als bij de andere persoon.

Wat maakt het verschil dat sommige mensen tot hun 90-ste jong blijven en anderen rond hun 60-ste al echt oude mensen zijn?


Is het de voeding, hun lifestyle, gebruiken zij verboden middelen, leven ze op een goede plaats, hebben ze minder ontstekingen en minder stress of juist minder stress en daardoor minder (laaggradige) ontstekingen.


De anti aging science is jong en dynamisch.


Veroudering vertragen, maar je kunt een stap verder en de levensduur verlengen. Dit heeft longevity-science, langer leven met behoud aan vitaliteit (lichaam en geest).


Ikzelf ben van 1972 maar voel me alsof ik van 1992 ben.....niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk! Dat is niet altijd zo geweest. Alles wat ik heb geleerd in mijn persoonlijke zoektocht, opleiding en studie naar gezond en fit worden/zijn en verjonging wil ik graag met jou delen!


Door betere hygiëne, antibiotica en betere voeding worden mensen lichamelijk ouder. Maar daardoor wordt de geestelijke veroudering meer zichtbaar.

En met het ouder worden stijgen ook de klachten, want er zijn maar heel weinig mensen die klachtenvrij en superfit en zich jong voelend ouder kunnen worden.


Met andere woorden, als het lichaam het langer volhoudt worden mensen ouder en zie je meer mensen met chronische klachten.


De effecten van Intermittent fasten

calorie-restrictie levert een grote bijdrage aan het afremmen van het verouderingspoces.


Net zoals in de blue zones, eten tot je voor 80% vol zit. Combineer dit met gezonde voeding en intermittent fasting en je ontlast je lichaam, je spijsvertering en je organen. Zorg ervoor dat je elke dag je voorraad glucose (glycogeen) opmaakt zodat je lichaam de gelegenheid krijgt om te detoxen, om afval op te ruimen fagocytose. Wist je dat je hier maar 3 minuten per dag voor nodig hebt? Ik leg het je graag uit!


Het levensverlengende effect van calorische restrictie loopt waarschijnlijk ook via mTORC1: ‘Er bestaat een brede consensus dat een verminderd mTORC1-signaal als gevolg van calorische restrictie bijdraagt aan een verlengd leven en gezondheidswinst.’ 


De effecten van calorie-restrictie kunnen ook "nagedaan" worden, fasting-mimicking. Veel gebruikte zijn bioactieve stoffen (polyfenolen). Ik leg je graag uit welke deze zijn. En welke bij jou passen.


Voedingssupplementen om jong te blijven die bestaan, neem echter niet zomaar supplementen! Het is voor iedereen verschillend wat wel of niet kan en waar mee te beginnen. 


Ik help je heel graag op pad hiermee. Vaak weet je met een eerste afspraak al heel erg veel en kun je al aan de slag!


Aarzel niet en kom gewoon gezellig langs, checken we met een testje wat bij het consult inbegrepen zit meteen je gezondheid en waar je staat!

Woon je ver weg? Geen probleem, dan doen we het consult via video-call (telemedicine).


 Laat je helpen om in je beste
vorm te komen!

De basis is altijd gezonde complete voeding met veel groenten, af en toe wat fruit, (geen fruit drinken maar eten) voldoende proteïnen van vis, ei of scharrel of biokip (geen zoogdierenproducten), gezonde vetten, noten, zaden, kiemen, kruiden, paddenstoelen en complexe koolhydraten, glutenvrij.


  • Factoren die de veroudering versnellen: (stress, vervuiling, suiker, ontstekingen).

  • Factoren die veroudering afremmen: (calorie-restrictie/autofagie, blue zones), bewegen, slapen, mTor remmers, polyfenolen, NAD+


Nicotinamide-adenine-dinucleotide (NAD) is een co-enzym dat in de cellen van alle organismen functioneert als biochemische elektronendrager, essentieel voor de energievoorziening in de cellen.


Het is een metaboliet van vitamine B3 (niacine). Het is een co-enzym, een groot molecuul.


NAD wordt door het lichaam zelf op twee manieren geproduceerd. Het kan uit l-tryptofaan worden vervaardigd of uit vitamine B3 (nicotinamide of nicotinezuur). (zit in kip)


Deze natuurlijke productie van NAD neemt af naarmate we ouder worden omdat de twee productietrajecten minder efficiënt worden.


NAD en NAD+ in voedingssupplementen (capsules) wordt heel moeilijk opgenomen, in de maag wordt het grootste deel al afgebroken door het maagzuur.


Het is gevoelig voor licht, vocht en warmte.


Ik help je graag jouw NAD+ te verhogen op een veilige manier, jou in je gezondheid te verbeteren, verjonging en schoonheid komt van binnenuit tenslotte.


Ben jij er klaar voor om te verjongen? En de weg naar succesvol te verouderen in te slaan?


Jouw afspraak voor longevity plan je hier

Kom je met mij kennismaken?

Wil je weten wie ik ben, wil je weten of we klikken en weten of we wat voor elkaar kunnen betekenen?


Ga dan voor het online  gratis 15 min. kennismakingsgesprek.Longevity afspraak

Een uitgebreid verdiepend gesprek waarin we 'duiken' in jouw verhaal, wat je situatie is nu en jouw gewenste situatie opzoek.


Na deze afspraak kun je meteen aan de slag! 


Hier gaan we kijken naar jouw huidige situatie, je wensen en de mogelijkheden die er zijn om daar te komen.shutterstock_1799975635
shutterstock_304290434

Aangesloten bij

Ik ben aangesloten als MBOG expert, natuurgeneeskundige, orthomoleculair en klinische Psycho-Neuro-Immunologie, voedingsgeneeskundige, leefstijlgeneeskundige en integrale geneeskundige, HBO+ therapeut, bij de Maatschappij der bevordering ortomoleculaire geneeskunde (MBOG) en
de Beroeps Vereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).
Ben in het bezit van AGB-, kwaliteits- en prestatiecodes, deze staan op je factuur vermeld.

Mijn consulten vallen onder orthomoleculaire geneeskunde (natuurgeneeskunde/alternatieve geneeswijzen)
EN zijn VERGOEDBAAR via de MBOG & BGN.

Prestatiecodes vind je bij contact op deze pagina.

Consulten voor Gezond Afvallen kunnen ook onder gewichtsconsulenten vallen (GEEN dietist!) dat betekent dat elk consult mbt Gezond Afvallen meestal wordt vergoed als je bij je zorgverzekeraar aanvullend bent verzekerd.
Voor de BGN beroepsvereniging heb je een jaarbedrag.


Mijn consulten gaan NIET ten koste van het eigen risico


Ik maak gebruik van vele wetenschappelijke disciplines zoals biochemie, natuurgeneeskunde, fytotherapie, mycotherapie, psychologie en Westerse en Oosterse geneeskunde en pas op verzoek DNA onderzoek, PNI therapie en bloed-en ontlastings-haar-en urine onderzoeken toe. Maak gebruik van coachingstechnieken en op maat adviezen voor herstel, leefstijl en voeding en bevordering van het zelfgenezend vermogen van uw lichaam.

Ik ben kwaliteitsregistertherapeut.